fbpx
Aesthetic Dental Implantologie Clinic
İmplant Ankara

Diş Kayıplarında İmplant Tedavisi

Gösterim: 3800

Diş Kayıplarında İmplant Tedavisi, İmplant Nedir? Fiyatları 2018-2019

Diş Hekimliğinde belki de en büyük sorun, çeşitli nedenlere dayalı yaşanan diş kayıpları olduğunu söyleyebiliriz. Ağız ve diş sağlığında bu denli öneme sahip olan diş kayıpları son günlerde kullanımı oldukça artan implant tedavisiyle çözülebilse de bu tip cerrahi tedavileri son çare olarak görmek, doğal dişleri korumak ve kurtarıcı yöndeki tedavileri ihmal etmemek isabetli olacaktır.

Maalesef ülkemizde ağız ve diş sağlığı ilgili yaşanan problemlerde diş hekimine gitmek yerine ağrı katlanma, ağrı kesici ve benzeri geçici çözümler üreterek tedaviyi ötelemek gibi bu konudaki eğitim eksikliğinden kaynaklanan davranışlar gözlenmektedir. Diş hekimine gitme alışkanlığı illaki bir sorun yaşandığında değil Avrupalı ülkelerde olduğu gibi yılda en az iki kez kontrol amaçlıda yapılmalıdır. Bu sayede çürükler ve diğer sorunlar büyümeden fark edilecek diş kayıpları en aza indirilebilecektir.

Ülkemizde ağız ve diş sağlığı problemlerinin başında maalesef erken diş kayıpları gelmektedir. Bu nedenle Türkiye de implant tedavisi yoğun ilgi görmekte ve en fazla merak edilen tedavi olmaktadır. Elbette diş kaybedildikten sonra gerçekleştirilebilecek doğala en yakın ve fonksiyonel tedavi yöntemi implant olacaktır. (Bakınız, İmplant Tedavisi)

İmplant tedavisine gelmeden yapmamız gereken öncelikle doğal dişlerimizi korumak olmalıdır. Düzenli diş hekimi kontrolleri, diş ipi kullanmak, dişlerinizi fırçalamak gibi önlemler ağız ve diş sağlığınız için vazgeçilmezdir. (Bakınız, Diş İpi Kullanımı)