fbpx
Aesthetic Dental Implantologie Clinic
İmplant Ankara

Zirkonyum-Cad/Cam Teknolojisi

Gösterim: 5000

Tek seansta çözümler sunan CAD/CAM teknolojisi, günlerce süren tedavi sürecini birkaç saate indirerek hem hastanın hem de doktorun işini kolaylaştırıyor.

Dr. Vedat Bankaoğlu ve Dr. Hakan Yılmaz, yeni teknolojiyi anlattı:?“CAD-CAM CEREC teknolojisi, hastalara verilen
hizmetin kalitesini artırıyor ve tedavisi süresini kısaltıyor. Ön hazırlık süresini ortadan kaldıran bu yöntemle hasta ağzından ölçü almak ortadan kalkıyor, tedavi birkaç saat içinde tamamlandığından geçici protez kullanılmıyor.

 

Aynı anda pek çok işlem;

Bilgisayar destekli tasarım ve üretim teknolojisi CAD/CAM, çok hassas bir freze makinesinin, bilgisayar yazılımıyla çalıştırılarak seramik, kompozit veya metal bloklardan inley, onley, laminate veneer, bölümlü kron, tüm seramik kron ve köprü sistemleri, hareketli bölümlü protezlerin iskelet yapıları, implant cerrahisinde kullanılan stentlerin üretilmesi ve implantların yerleştirilmesinden hemen sonra restorasyonların anında hazırlanabilmesine olanak tanıyan bir çalışma alanı. CAD/CAM sistemleri; bilgisayarlı yüzey taraması ve ağız ortamından bilginin elde edilip kaydedilmesi , alt yapının tasarımı (CAD), alt yapının üretimi (CAM) olmak üzere 3 fonksiyonel unsur içeriyor.”

 

Alıntı:  http://cadde.milliyet.com.tr/2013/10/02/HaberDetay/1771322/estetik-dis-hekimligi-cad-cam